Феофан з фільму "Іван Васильович змінює професію" пропонував на вибір" Нирки заячі верчені, голови щучі з часником, ікра чорна, червона, і ікра заморська баклажанова".
А ми поговоримо про....
Ще в далеких 60-х в інституті элементоорганічних з'єднань вперше в світі руками людини був створений штучний харчовий продукт, що відрізнявся високими смаковими і поживними якостями.
Як ви думаєте, що б це могло бути?
Так, так, так!Чорна зерниста ікра.
Коли ця ікра була подана на дегустацію, відрізнити її від натуральної змогли тільки експерти.
Для всіх же інших її смак, запах та інші явні ознаки практично не відрізнялися від природних. Що ж до складу, то одна з його цікавих особливостей полягала в тому, що в штучну ікру свідомо не був введений холестерин.
Так завершився один з етапів робіт над створенням синтетичної їжі, початих академіком А. Н. Несміяновим в своїй лабораторії кілька років тому. Основною метою цих робіт було оволодіння синтезом найважливіших харчових речовин, і в першу чергу амінокислот. В зв'язку з цим в лабораторії фізики полімерів того ж інституту, очолюваної професором Г. Л. Слонимським, почалися дослідження, спрямовані на розробку прийомів, що дозволяють надавати харчовим речовинам і головним чином білкам бажані форми і консистенцію. Одним з результатів цих робіт і явилася штучна чорна ікра. Її створення стало першим кроком по дорозі до широкого виробництва штучних харчових продуктів будь-якого кольору, смаку і складу як з різних дешевих природних або таких, що синтезуються білків, так і з аналогічних їм синтетичних речовин.