Головні переваги хлібопічок Panasonic ця якість складання, надійність, простота управління, якість хліба, що випікається.
Пройшовши складний шлях еволюції від SD 206/207 до SD 2500/2501. У нас з'явилася сучасна модель, що втілила усі кращі напрацювання попередніх моделей.
Panasonic SD - ZB2502
Принцип роботи хлібопічки дуже простий-всередині чаші закріплена лопатка-мішалка. Зовні - панель управління з кнопками. У форму засипаються необхідні інгредієнти, натискається кнопка і в указаний час нас чекає хліб або готове тісто.
Корпус нової моделі комбінований. Згори і знизу чорний та сріблястий пластик, а між ними вставка з нержавіючої сталі.
Так з чого ж складається хлібопічка?
Основні складові частини
Основний корпус
Термокамера
Форма для випікання.
Дисплей і панель управління.
Блок електронного управління
Основна кришка і додаткова кришка.
Двигун
Основний корпус
Тут знаходяться всі необхідні вузли і механізми, які забезпечують роботу хлібопічки плюс дві кришки, - основна і додаткова. Між термокамерою і корпусом розташований термобарьер, який зменшує нагрів корпусу. Корпус розташований на прогумованих ніжках, що надає конструкції стійкість і запобігає ковзанню.
Термокамера
В термокамері знаходиться спеціальний нагрівальний елемент, розташований по периметру камери, що забезпечує рівномірний розподіл температури. За допомогою цього тена підтримується необхідна температура упродовж всього процесу приготування. На корпусі камери розташований термодатчик що відстежує і регулює температуру всередині камери. Через спеціальні отвори з боків камери відбувається вентиляція.
Блок електронного управління
Пристрій який повністю контролює всі процеси що відбуваються з хлібопічкою з тієї миті як ми включили її в електричну мережу. Відповідає за виконання будь-якої програми. Управляє включенням і виключенням двигуна, регулюванням температури, а також відкриванням диспенсерів в потрібний час.
Дисплей і панель управління.
На дисплеї відображається хід виконання програми, а так само вибраний режим. За допомогою кнопок управління вибирається потрібний режим і необхідна програма
Основна кришка
Закриває термокамеру.На основній кришці розташовані основний диспенсер і диспенсер для дріжджів. Механічні важелі всередині відкривають в потрібний час диспенсери, і потрібні інгредієнти потрапляють у форму для випічки.
Диспенсер для дріжджів має спеціальний поворотний механізм, який його закриває, як тільки дріжджі потрапили у форму. Основний диспенсер знаходиться у відкритому стані до закінчення випічки.Легко знімається і закривається потім легким рухом до клацання.В задній частині знаходиться спеціальний повітряний клапан.
Форма для випікання.
Форма має нове алмазно фтористе покриття стійке до ушкоджень. У формі відбувається заміс тіста і сам процес випікання.
На дні форми знаходиться вал, на який встановлюється лопатка основна або додаткова(для замісу тіста для житнього хліба) Із зовнішнього боку форми є спеціальна муфта, яка вставляється в спеціальне посадочне місце на дні термокамери. В цьому місці знаходиться механізм, що обертається, з'єднуючись з валом форми, приводить в рух лопатку для замісу. Виробник вніс невеликі зміни в цей вузол в порівнянні з попереднім модельним рядом(256/257) покращивши надійність конструкції. Механізм, відмінно обертає вал, з лопаткою забезпечуючи якісний заміс тіста.
Двигун
Під термокамерою знаходиться шків, який забезпечує рух механізму, що обертається.
Обертання від шківа мотора передається на шків механізму, на дні термокамери за допомогою ремінної передачі.Для приводу застосовуються спеціальний ремінь, що забезпечує відмінне зчеплення з шківом двигуна. Шків двигуна має канавки, що відповідають профілю ременя тим самим забезпечуючи надійність роботи та оптимальну швидкість обертання при різному навантаженні.(тісто з пшеничного або житнього борошна.)