ЗАПЕЧЕНІ КАБАЧКИ, ФАРШИРОВАНІ ОВОЧАМИ І РИСОМ.
ІНГРЕДІЄНТИ:(1порція)
Кабачки 200г.
Рис 20г.
Морква 40г.
Цибуля ріпчаста 25г.
Помідори 40г.
Масло вершкове 15г.
Сир 5г.
Соус 75г.
Перець, зелень.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ :
Кабачки очистити від шкірки, нарізувати впоперек на шматки завдовжки 4-5 см, видалити ложкою частину м'якіті з насінням.
Відварити кабачки в підсоленій воді до напівготовності, потім наповнити їх підготовленим фаршем.
Укласти на деко або інший неглибокий посуд, полити частиною сметанного соусу з томатом і луком,
посипати тертим сиром, збризнути олією і запекти в жарильній шафі.
Подавати кабачки на сковороді або на тарілці, полити соусом, що залишився, і посипати дрібно нарізаним кропом або зеленню петрушки.
Для фаршу:
1.Морковь та цибулю нарізувати соломкою або кубиками.
2.Спассерувати з олією, додати помідори і продовжувати пасерування.
3.Зварити рис в підсоленій воді так, щоб він був розсипчастим.
4.Змішати з підсмаженими овочами, сіллю і перцем зварений рис.
В фарш замість помідорів можна покласти половину вареного рубленого яйця або сире яйце.
Кабачки можна фарширувати різною зеленню і овочами, заправленими вершковим маслом.