Ботвинью готують з білугою, осетриною, судаком або баликом білорибьячим чи осетровим, а також з консервованими крабами.
ІНГРЕДІЄНТИ: (1порція)
Осетрина або севрюга 93г або краби 35г.
Квас хлібний 350г.
Шпинат 70г.
Щавель 40г.
Лук зелений 20г.
Салат 25г. Огірки 65г.
Хрін(корінь) 15г.
Раки 1 шт.
Лимон(цедра) 1/15 шт.
Цукор 5г.
Зелень.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ :
Рибу зварити і охолодити. Шпинат і щавель зварити окремо, а потім протерти. Огірки нарізувати короткою соломкою, хрін і лимонну цедру натерти на терці, лук зелений нашаткувати.
Пюре з шпинату і щавелю з'єднати, додати сіль, цукор, лимонну цедру і розвести квасом.
При поданні, ботвінью налити в миску або тарілку. Рибу нарізувати на порції, покласти на страву, гарнірувати свіжими огірками, зеленою цибулею, натертою хріном, кропом. На рибу покласти ракові шийки і прикрасити салатом. Окремо в салатнику подати шматочки харчового льоду.