КОРОП ФАРШИРОВАНИЙ ГРИБАМИ.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг коропа
Свіжі шампіньйони- 200 р.
Мелені сухарі - 3 ст. л.
Топлене вершкове масло - 2,5 ст. л.
Яйця - 2 шт.
Сметана- 0,5 склянки.
Олія для піджарювання грибів.
Сіль, перець - за смаком.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ :
Гриби очистити, промити, нарізувати тонкими скибочками і скласти в сотейник.
Додати олію, посолити, поперчити і влити 2 ст. л.воды.
Накрити сотейник кришкою і жарити шампіньйони впродовж I0 - 15 хв. на малому вогні.
Коропа почистити, випатрати і натерти сіллю усередині і зовні.
Вершкове масло розтерти з сирими яєчними жовтками, меленими сухарями і збитими в піну білками, заправити отриманою сумішшю гриби, посолити з потреби і ретельно перемішати.
Заповнити черевце коропа грибним фаршем і зашити.
Викласти рибу на невелике деко, залити розтопленою олією, поставити в духовку і запікати 40-45 хв.
Періодично рибу треба поливати соком, що утворюється.
За 5 хв. до готовності полити коропа сметаною.
Перед поданням вийняти з коропа нитки, перекласти рибу на тарілку.
На гарнір подати смажену картоплю і зелень.